AFP גבוה למרות בדיקה גינטית תקינה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/02/2019 | 13:42 | מאת: רבקה

האם תוצאות של מדד AFP גבוה 4.25 רלוונטיות אם כבר התקבלו תוצאות של צ'יפ גנטי ממי שפיר ויצאו תקינות . האם בדיקת הצ'יפ הגנטי cma מכסה את הבדיקה של המום העצבי שבודק מדד AFP אשמח ממש לתשובה

לא לגמרי הבנתי את השאלה - אנבה לעשות רמת AFP מוגברת בסקר שליש שני עשוי בין היתר להגרם ממום עצבי פתוח בתעלת השדרה או מום בדופן הבטן. במצב כזה תהיה גם רמת AFP מוגברת במי שפיר. אם ביצעת כבר ציפ גנטי נעשה גם מי שפיר ומקווה שבדקו זאת. ציפ גנטי איננו בודק הפרעות מבניות אלא שינויים כרומוזומים תת מיקרוסקופיים.

10/02/2019 | 21:23 | מאת: רבקה

תודה על המענה ,החלבון העוברי במי שפיר יצא תקין גם , האם זה מכסה את הבדיקה של AFP?או שיש בדיקה מכוונת ל AFP במי שפיר

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי