נשאות ל SLO ורמת אסטריול בחלבון עוברי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

04/02/2019 | 17:39 | מאת: טניה

שלום, לאחר שקיפות עורפית לא תקינה (3.4 מ"מ בשבוע 10+4) עשיתי סיסי שליה וצ'יפ גנטי שיצאו תקינים. לאחר שבוע השקיפות ירדה ל 2מ"מ. כעת, בשבוע 15+2, גיליתי שאני נשאית ל SLO. רציתי לשאול האם יש קשר בין שקיפות גבוהה ל SLO והאם במידה ורמת אסטריול תהיה תקינה בחלבון עוברי הדבר יבטיח שהעובר אינו חולה (בעלי ייבדק לנשאות אבל זה ייקח כ-4 שבועות). תודה רבה

04/02/2019 | 19:04 | מאת: טניה

"רמת אסטריול תקינה" הכוונה גבוהה. מעל 0.65mom לדוגמא

במחלת SLO הרמה עשויה להיות נמוכה מאוד

רמת אסטיול איננה מדד מוחלט למחלת SLO. לנושא השקיפות המוגברת- יש המלצות להמשך ברור לרבות אקו לב עובר וסקירה. אם רוצה להרחיב את הברור ניתן לשקול ביצוע ריצוף אקסומי.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי