סבירות למחלת הנטינגטון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

16/08/2018 | 11:30 | מאת: יעל

שלום, אחותו למחצה של בעלי( יש להם אב משותף )בת 45 נמצאת כרגע בבירור עקב בעיות פסיכיאטריות ונוירולוגיות. המשפחה ממוצא אשכנזי. לאחרונה עלתה ההשארה להנטינגטון היות והסימנים נראים דומים. אני ממש בלחץ היות ואני מבינה את ההשלכות על בעלי וילדי במידה וחלילה התשובה תהיה חיובית. מה גם בעלי בן 39 התחיל בשנים האחרונות לסבול מתיקים קלים באצבעות הידיים. אביהם נפטר בגיל 56 מהפטיטיס ולא הראה שום תסמינים הקשורים למחלה, גם בדור לפני לא היו סימפטומים.ידוע לי שגם הורה שלא מראה סימנים של המחלה יכול להעביר את הגן הפגום לילדיו. אני אשמח לכל מידע מרגיע עד שגיסתי תסיים את הבירור מה שעלול לקחת עוד הרבה זמן. תודה מראש

קשה מאוד באינטרנט לתת יעוץ למחלה מורכבת כמו הנטינגטון. מה שכן- יש מרפאה משולבת גדולה מאוד באיכילוב המטפלת בכך במסגרת המרפאות הנוירולוגיות של ביהח. יושבים שם מיטב המומחים ובמידת הצורך מבצעים גם ברואר גנטי. מציעה להתחיל משם. בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי