סקירה מאוחרת בשבוע 22 להריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

14/06/2018 | 21:13 | מאת: סמר כיוף

בשבוע ה 22 ביתענו סקירת מערכות מורחבת , במהלך הסקירה הקיבה נראתה מאוד קטנה וריבוי של כמות מי השפיר . ממה זה יכול לנבוע? איזה בדיקות ניתן לבצע ע״מ לשלול איזשהו מום ? האם הליך ניתוחי יכול לסייע ?

שלום לקיבה קטנה יתכנו כל מיני גורמים- חלקם טכנית בלבד- שבדיוק העובר לא בלע וכו - אך אם מדובר בריבוי מי שפיר רב בנוסף לקיבה קטנה- יש חשד להפרעה משמעותית יותר- כגון בעיה בושט, או הפרעה אחרת שלא מאפשרת לעובר לבלוע (מחלת שריר לדוגמא). על מנת להתקדם באבחנה- הייתי ממליצה על סקירה מכוונת בבית חולים שלישוני גדול ויעוץ גנטי אחריו בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי