גנים וכרומוזומים זהים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

04/06/2018 | 10:09 | מאת: טלי

בוקר טוב שאלה לי, על הכרומוזומים נמצאים הגנים, האם הגנים בכל כרומוזום אצל כל בני האדם זהים מבחינת הגן עצמו ( לא הביטוי) אחדד את שאלתי ... האם על כרומוזום נגיד 15 יהיה תמיד גנים שקשורים דוגמא:,בגובה, צבע עיניים, וכך יהיה אצל כולם? האם זאת תבנית ספציפית? תודה

סידור הגנים על פני כל הכרומוזומים זהה אצל בני האדם, אלא אם כן יש מצב של מחלה/בעיה בה מקטטעים של כרומוזומים מחליפים מקום אחד עם השני (טרנסלוקציה).

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי