בדיקת ציפ גנטי לזיהוי אוטיזים קלאסי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

09/01/2018 | 13:37 | מאת: אורי

שלום רציתי לשאול אם בבדיקת ציפ גנטי ניתן לזהות אוטיזים קלאסי. לא ספקטרום ולא קשת. אלה אוטיזים קשה הלבד. תודה.

התשובה היא שבחלק מהמקרים כן. כיום ניתן לגלות כ 30%~ בערך ממקרי האוטיזם בשילוב של מספר בדיקות ביניהם הציפ הגנטי. יש בדיקות נוספות, חלקם מורכבות יותר וחלקם עדיין לא בסל. ולא את כל המקרים אנחנו יודעים כיום לאבחן אם הכוונה היא הפוכה- כלומר לעשות ציפ גנטי לעובר במטרה לאבחן / לשלול אוטיזם - אז יש לדעת כי לא כל מקרי האוטיזם יאובחנו בציפ גנטי או בכל שיטה אחרת, נכון להיום בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי