סיסי שיליה לגילוי רטינובלסטומה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/11/2017 | 21:23 | מאת: נינה

הי...בני חלה בגיל 5 ברטינובלסטומה..ומאז ועד היום עם תותבת בעין אחת ובלי בעיות רפואיות תודה לאל. אשתו עברה בתחילת ההריון בדיקת סיסי שיליה על מנת לברר אם העובר שהיא נושאת תקין ובריא מבחינת המחלה ואכן נמצא שהכל בסדר..ונולד להם תינוק מקסים ובריא..השאלה שלנו כסבים שלו האם אנחנו יכולים להיות רגועים לאור בדיקת סיסי השליה שלתינוק אין חשש חס וחלילה לחלות ברטינובלסטומה..תודה רבה

אם אובחנה הסיבה הגנטית לרטינובלסטומה אצל הבן- אז אני מניחה שזה מה שבדקו בהריון שלהם. ואם זה נשלל הם חוזרים לסיכון הרקע של האוכלוסיה למחלה. לא אפס אבל נמוך מאוד. בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי