סיכונים עולים למומים בעובר להריונית מבוגרת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/08/2017 | 07:44 | מאת: מיכל

שאלה לגבי הריון ראשון בגיל מבוגר, מעל 40, IVF: סיכונים עולים למומים בעובר: מה מלבד מה שנבדק בטריזומניות 13, 18 ו 21? במה עוד שונה הריונית מבוגרת מצעירה?

מבחינה גנטית אכן יש עליה בסיכון להפרעות כרומוזומיות באופן כללי. זה מתבטא ביותר קושי להרות וביותר הפלות וחלילה גם ביותר עוברים עם מומים על רקע זה. ועדיין יש הרבה ילדים חמודים ומתוקים לנשים מעל גיל 40 :)

19/08/2017 | 21:36 | מאת: מיכל

האם ההפרעות שקשורות לגיל היולדת קשורות לפיגור שכלי?(מלבד תסמונת דאון הידוע מראש) כלומר הפרעות כרומוזומיות שגורמות לפיגור שכלי מלבד 21, ועולות עם גיל היולדת?

עם הגיל עולות כל ההפרעות הכרומוזומאליות. לחלקן יש קשר לפיגור שכלי. אבל זה רק חקל קטן מהסיבות לפיגור שכלי.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי