היקף ראש גדול ב3 שבועות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/08/2017 | 00:36 | מאת: שני

שלום רב, אני נמצאת בשבוע 34.5 ונמסר לי שהHC של העובר גדול ב3 שבועות ואני מאוד בלחץ מכך. BPD 87 מ"מ HC 329 מ"מ AB 301 מ"מ FL 67 מ"מ שלחו אותי לסקירה מכוונת של הראש אך התורים נורא רחוקים וצפויים להיות אחרי הלידה המשוערת.. האם זה נפוץ שHC כ"כ גדול? מה המשמעויות? האם יש סיבה לדאגה?

קשה לענות על שאלה כך. דרוש מעבר על כל עקומות הצמיחה של העובר. יתכן וזו רק תכונה משפחתית אצלך או אצל אבי התינוק. צריך למדוד בסטיות תקן ולא בשבועות. ממליצה להתייעץ עם איש אולטראסאונד טוב ובמידת הצורך עם גנטיקאי. ברור המקרים אין לזה משמעות ברם כאמור קשה לענות באינטרנט

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי