חוסר כליה- האם גנטי?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

08/07/2017 | 22:58 | מאת: קרן

שלום, אבא שלי בשנות ה60 לחייו ורק לאחרונה גילה בבדיקת אולטרסאונד כי נולד עם כליה אחת מוגדלת. האם זה גנטי ויש סיכוי שגם אני נולדתי עם כליה אחת? אציין שאמא שלי ביצעה בדיקת מי שפיר בהריון איתי אך לא ביצעה סקירת מערכות מאחר ולא ביצעו בזמנו.

יש סיבות רבות להעדר כליה. למעשה הפרעות מהטווח הכליתי-אורולוגי הם הכמעט הכי שכיחות שיש. בהחלט יש גנים רלוונטים, רק הקושי הוא שלא כל מי שיורש את הגן מבטא זאת באותה צורה, אם בכלל. אם מעניין אתכם משפחתית להתקדם בברור, כדאי לגשת עם אבא לגנטיקאי מומחה ולשוחח על האפשרויות העומדות בפניכם. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי