בדיקת חלבון עוברי. מה עדיך ????

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/06/2017 | 09:42 | מאת: גוג

שלום מה יותר עדיף .??! תוצאת חלבון עוברי עם בדיקות דם כולן עם ערכים בנורמה אבל הסיכון המשוקלל גבוה ) זה בטוח בגלל הגיל ) או ערכים של בדיקות דם גבוהים או קטנים מהנורמה וסיכון נמווווך לתסמונת דאון?? האם הגיל של האישה משפיע על השקלול הסופי יותר מתוצאות של בדיקות דם עצמן ??! תודה מראש

לא ממש הבנתי את השאלה. החישוב של הסיכון המשוקלל לוקח בחשבון את גיל האישה ואת הערכים השונים בחישוב גיל ההריון המדויק. מדובר בהסכ בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית (סבניגוד למי שפיר). אם יש התלבטות ניתן להרחיב לבדיקת NIPT שהיא גם בדיקת סקר אבל מדויקת יותר. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי