תוצאות של חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/06/2017 | 07:50 | מאת: שרה

שלום רב, בדיקות חלבון עוברי שנעשו היו תקינות (מבחינת הדם)- סיכון נמוך עם זאת,בתוצאות הסופיות (גרפים) בסעיף "סיכון לתסמונת כרומוזומלית שתתגלה במי שפיר עם ציפ גנטי"-נצפה סיכון גבוה. 2 שאלות: א. האם בבדיקת החלבון העוברי יש סימנים נוספים שאינם מצויינים בשקלול הסופי. ב. האם חור במחיצה ומוקדים אקוגניים בחדר ימין עלולים להעלות את הסיכון באופן כה משמעותי. יש לציין שבינתיים בוצע אקו לב שתוצאותיו תקינות. (מודאגת מאוד) בתודה מראש

החישוב שנעשה בסקר שליש שני הינו מבוסס אלגוריטם כך שגם אם כל התשובות הן בטווח הנורמה עדיין יתכן תשובה של סיכון מוגבר בשל היחס בין הערכים השונים. מום לבבי יכול לעלות סיכון- דרוש יותר מידע מזה. אם יש התלבטות ממליצה לגשת ולהתייעץ עם גנטיקאי שיוכל לשקלל את כל המידע הרלוונטי ולסייע בהחלטה האם יש מקום לבצע מי שפיר. בהצלחה

25/06/2017 | 07:24 | מאת: שרה

שלום רב, בהמשך לשאלתי הקודמת, ברצוני להבין מה משמעות הפער בין תוצאות בדיקת הדם (סיכון: 1:6400) לבין הגרפים (שרמת הסיכון בהם גבוהה). אני נמצאת לאחר אקו לב תקין ובדיקת מי שפיר (עם ציפ גנטי), ומאוד מודאגת. הבדיקות נעשו אך עדיין הלחץ קיים. אשמח לתשובה, תודה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי