סרטן הפה + נשאות -דחוף..

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

02/05/2017 | 09:48 | מאת: BAR

שלום ד"ר, יש לי שתי שאלות - 1. סבא שלי נפטר בגיל 70 מסרטן הפה. האם זהו סרטן גנטי שיכול לעבור במשפחה ? ממה עלי להיזהר ? 2. אם עשיתי בדיקת גנטית לסיסטיק פיברוזיס CF והתוצאה יצאה תקינה, האם יש צורך לבחון גם את בן הזוג ? תודה

יש הרבה סוגים של סרטנים שעשויים לערב את החלל הפה. אם מוטרדים מהסיכוי שמדובר במצב גנטי רצוי להגיע ליעוץ אונקו-כנטי עם פרטים נוספים (איזה סוג סרטן, שלא איזה איבר בדיוק- מה מחלל הפה היה מעורב וכו). אם אינך נשאית לציסטיק פיברוזיס הסיכוי לצאצא חולה קטן מאוד

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי