כתמים חומים בשפה תחתונה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

09/04/2017 | 22:51 | מאת: עדי

בשנים האחרונות הופיעו 2 כתמים חומים בשפה התחתונה. רופא עור חשב שאולי הם קשורים לתסמונת פוץ ייגרס. נשלחתי לגסטרוסקופיה וקולונוסקופיה שיצאו תקינות. האם יכול להיות שהפוליפים יתפתחו מאוחר יותר? (אני בת 45)

הממצאים העוריים- היפרפיגמנטציה בשפתיים לדוג- במחלה זו בדכ מופיעים בילדות ונוטים לדהות עם הגיל. פוליפים אופיניים במעי מאוד טיפוסיים ולכן נשלחת לבדיקת המעי. נוכחות של הפיגמנטציה ללא פוליפים וללא סיפור משפחתי מתאים לא נחשב מספיק בשביל האבחנה. אם יש ספק- אפשר לגשת גם לגנטיקאי המתמצא בכך. יש חשיבות רבה לאבחון שכן בתסמונת יש נטיה לסוגי סרטן מסוימים וחשוב המעקב הספציפי. בהצלחה

25/05/2017 | 19:17 | מאת: מיטל

הי גם לי יש את אותו מקרה, לפני כשלוש שנים הופיעו בצידי השפה התחתונה פסים חומים ועם הזמן גדלו וגם השפה באזורים אלו התקמטה והקימוטים עלו יותר ויותר מעלה לכיוון השפה. היתי אצל מלא רופאי עוד ורופאי פה ולסת ולאף אחד לא היה מספיק ידע חוץ מרופא אחד שזרק באויר השערה שאולי מדובר ב actinic cheilitis ואחכ התחרט... איך התקדמו הבירורים אצלך? אשמח לדעת..

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי