בדיקת סקירת מערכות מקגדמת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/02/2008 | 11:09 | מאת: מרים

שלום רב, כלתי בהריון בשבוע 14 + 4 , בצעה בדיקת מערכות מוגדמת, הכל תקין לחלוטין, ממצא: צ'יסטה בגודל 4.4 מ"מ בצואר. כתוב הכל תקין לחלוטין, אולם בכל זאת יש ממצא, מה המשמעות של הדבר בזיקה לבריאותה של הקטנה שלנו. האם יש משהו שעלינו לעשות כדי שלא יהיו ממצאים בכלל? האם יש לנו חלילה סיבה לדאגה? סבתא מרים

25/02/2008 | 11:13 | מאת: מרים

סליחה על השגיאות בראש ההודעה ובפתיח. כמובן שהתכוונתי להקליד מוקדמת. מרים

סבתא מרים המודאגת, לרוב לממצא אין משמעות אבל בכל זאת יש קשר מסוים בין ממצא זה להפרעות בכרומוזומים (כמו תסמונת דאון חס וחלילה). אפילו שהסיכון אינו גדול, מומלץ לפנות לייעוץ גנטי ולבדוק האם שאר הבדיקות יצביעו על צורך בדיקור מי שפיר

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי