ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

19/10/2001 | 15:49 | מאת: סילביה

שלום רב, אני בהריון שלישי. יש לי שני ילדים בריאים, הגדולה נולדה בלידה רגילה - ואקום והשני נולד בניתוח קיסרי בגלל מצג עכוז. אני גרה כרגע בארגנטינה והרופא שמטפל בי וגם יילד אותי אמר לי שאם לא יתפתחו סימנים של לידה רגילה יאלץ לנתח אותי כיוון שאינו יכול ליזום לידה עם זריקת זירוז, בגלל ההיסטוריה הקיסרית שלי. האם הוא צודק והאם זו המדיניות גם בבתי החולים בארץ? אודה על תשובתך, סילביה

20/10/2001 | 11:38 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

כל מקרה לגופו, אולם ניתן לנסות ולזרז לידה גם לאחר ניתוח קיסרי אחד. תלוי כמובן מה הם התנאים המיילדותיים שלך בבדיקה ומה היו הסיבות לניתוח, ואיזה סוג של ניתוח קיסרי עברת.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה