מעקב משקל ומדדי גדילת עובר בשבוע 28

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

13/10/2016 | 12:34 | מאת: נעמה

שלום רב אני בשבוע 28+3. היום הייתי בהערכת גדילה ואלה המדדים שנמדדו: BPD: 75 מ"מ, מתאים לשבוע 30.2 HC: 270 מ"מ, מתאים לשבוע 29.3 AB.Cir: 238 מ"מ, מתאים לשבוע 28.1 יחס HC/AC: 1.13 Femur Length: 54 מ"מ, מתאים לשבוע 28.4 גיל הריון us: 28.1 הערכת משקל: 1246 גר, מתאים לשבוע 28.1. אחוזון:54. בסיכום נכתב בהערות: היקף ראש בתחום הנורמה 1.3+ SD לפי צרבנק. ביומטריה לפי הדלוק, הערכת משקל לפי הדלוק/אחוזון לפי דולברג. הרופא אמר לי שהבדיקה תקינה וקבע המשך מעקב רגיל להערכת משקל בשבוע 32. אני קצת מוטרדת מכך שהיקף הראש נראה גדול ויש פער של שבועיים ויום בין המדד הקטן ביותר (בטן) לבין הגדול ביותר (BPD) מה דעתך? האם לדעתך יש סימן לבעיה או צורך במעקב נוסף מעבר לרגיל? בסקירות עד עכשיו מדדים היו מתאימים לגיל ההריון. בוצעו מי שפיר וציפ גנטי- תקינים. תודה רבה

שלום, כמו שציטטת את הרופא - המדדים בתחום התקין. אנחנו כולם לא סימטרים ואין בעיה שהיקף ראש מתאים לשבוע אחד והבטן לשני כל זמן שהם בתחום הנורמה. בברכה, דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה