הערכת משקל שבוע 32.2

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

27/09/2016 | 22:54 | מאת: ניצן

שלום, היתה לי הערכת משקל היום בשבוע 32.2 הרופא לא הגיב עליה (גם כששאלתי אם הכל בסדר) וכשחזרתי הביתה וראיתי וגיגלתי את התוצאות קצת נלחצתי.. הרופא אמר לי לחזור אליו רק בשבוע 37-38 אם לא אלד ואם הכל יהיה בסדר ולא ביקש שאגיע לפני למעקב. אני מצרפת את התוצאות ואשמח לדעת (ואולי להרגע מעט) האם יש לי סיבה לפנות לבירור נוסף? 1. כתוב שכיס נוזל מקסימלי הוא 4.2 ס"מ, האם זה לא מעט מידי? 2. ערכי BPD- הם 82.2 מ"מ מתאים לשבוע 33 ערכי HC הם 302.8 מתאים לשבוע 33.4 היקף בטן הוא 107.7 מ"מ מתאים לשבוע 31.6 אורך ירך 61.3 מ"מ מתאים לשבוע 31.6 יחס HC/AC של 2.81 או 1.12 (הרופא כתב 2.81 ובתדפיס US היה כתוב 1.12) VENT.DIM של 4 מ"מ גיל הריון לפי US הוא 33.4 (למרות שאני יודעת בדיוק מתי היה הביוץ ולפיו אני בשבוע 32.2) הערכת משקל - 1902 גרם (אחוזון 55) האם הכל בסדר? ישנם פערים גדולים בין הראש לבטן ושום דבר אינו תואם את שבוע ההריון.. עד כה בכל המדידות היקף הראש לא היה גדול אבל הבנתי שיש דברים שמופיעים רק בשבועות מאוחרים יותר... תודה רבה! ניצן

שלום, כל המדידות הינן בתחום הנורמה. לדעתי חשובה כמות המיים הכללית ולא רק הכיס הגדול. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה