מעי אקוגני ולולאות מעי ברוחב 13.6 מ"מ

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

24/07/2016 | 09:57 | מאת: ליאת

אני בשבוע 23 , עוד לא ביצעתי סקירת מערכות מורחבת. אתמול לאחר בדיקת אולטרסאונד במרפאות חוץ למעקב הריון בסיכון גבוה (עקב המטומה) נודע לי שבנוסף למעי היפראקוגני שנמצא בסקירה המוקדמת נצפו גם לולאות מעי ברוחב 13.6 מ"מ . האם הסממן הזה הוא סימן וודאי למום או רק חשד האם 13.6 נמצא בטווח הנורמה או שהחריגה גדולה מידיי ומעידה על משהוא וודאי. את המיי שפיר אייני יודעת אם הבצע עקב מחלוקת דתית.. מצפה לתשובתכם המהירה בתקווה שיש תקווה שזהו ממצא שלא משקף וודאי מום.

שלום, מעי אקוגני יכול לנבוע מסיבות שונות, כאשר דימום היא אחת מהן - יתכן שבגלל הדימום שהיה המעי אקוגני. מאידך - לולאת מעי של 13.6 מ"מ הינה מורחבת ויש צורך בסקירה מדוקדקת והכוונת למעי על מנת לשלול מומים כמו חסימות במעי. עלייך לבצע בדיקה מכוונת ויעוץ גנטי על מנת להחליט על המשך הברור. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה