מעקב גדילה שבוע 33

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

29/06/2016 | 12:12 | מאת: מודאגת

שלום. אני מודאגת מאוד ולא כל כך יודעת מה לעשות.. בשבוע 33 0 במעקב גדילה נמצא femur מתאים לשבוע 30 0 , hc תואם שבוע 32 6  ממוצע גיל ההריון 31 3 , משקל 2029 גר.  בשבוע 33 2 במעקב גדילה ונצפה femur שמתאים לשבוע 30 6 , AC מתאים לשבוע 31 1 , hc מתאים לשבוע 32 6.  ממוצע גיל ההריון 31 6 משקל עובר 1769. המעקב הראשון נעשה ע"י טכנאית והמעקב השני רופא. מה הסיבה לפערים הגדולים גם בין הבדיקות וגם בשבועות ההריון ?  יש לציין שבסקירת מערכות נמצא גם נקודה אקוגנית בצד שמאל וחוץ מזה כל שאר הבדיקות תקינות. (תבחין משולש 1:20000).  תודה..

שלום לכל בדיקה יש טווח טעות של כ 10%, ולכן אין שום היגיון לבצע מדידות בהפרש של 3 ימים. את צריכה להחליט עם הרופא שלך איזו מבין הבדיקות הינה הבדיקה שעל פיה הוא ממשיך את המעקב. בבברכה ר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה