תאומים

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

11/04/2016 | 09:01 | מאת: רונית

מחכה לתורים ארוכים ובלי תשובות כרגע ואני כבר שבוע 12, כל רופא אומר משהו אחר. אני יודעת שבשקיפות עוד שבוע וחצי ידעו יותר אך בנתיים מאוד מודאגת. החזירו לי 2 עוברים טובים מאוד. שבוע 6 אולטראסאונד שק הריוו עובר עם דופק ולידו עוד דופק אך לא ברור- רופא אומר אולי שק מאחורי שק, יש כזה דבר? אומר שזה עובר 1.אם אין כזה דבר ששק מסתיר שק נראה שבודאות אלו תאומים זהים? בדיקה שבוע 8 שני עוברים 2 בועות של שקי מי שפיר ובתמונות זה נראה חלל אחד, רופא שולל תאומים זהים ואומר שזה שני שקים... עכשיו מקריאה באינטרנט אני מבינה שהבועות הם שקי אמניון- האם יכול להיות שהשתרשו צמודים ונראים כמו תאומים זהים? או שעוברים בהכרח מטיילים ברחם אחרי ההחזרה ומשתרשים כל אחד במקום אחר ואז נוצר המראה המופרד? בשבוע 11 רופא מעקב הריון שעבד בעבר בסיכון מזהה שיליה אחת ( אולי יש 2 צמודות?) ולא מתחייב על תאומים זהים אך אומר שהמחיצה דקה, אבל הוא לא בטוח לגמרה. אני מסתכלת מלא על תמונות של אולטראסאנדים ושלי נראים כמו זהים, יכול להיות שהם נפרדים ואין מראה קלאסי של תאומים נפרדים ( 2 חללים מרוחקים) תודה!

שלוום לצערי, אני באמת לא יכול לדעת מי מהרופאים צדק והאם התאומים זהים או לא.הרופא הבודק יכול להגיד לך מה הוא רואה והאם התאומים זהים או לא. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה