הריון תאומים זהים שק הריון אחד

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

26/10/2020 | 19:49 | מאת: שרה 1991

באולטרסאונד נאמר לנו שבתוך שק הריון אחד ישנם שני עוברים לכל אחד שק אמניון אחד העוברים קטן משמעותית ולא נצפה דופק העובר השני תקין רציתי לדעת איך זה משפיע על העובר השני.

שלום שרה במצב שאת מתארת יש שליה עם חיבור כלי דם בין שני העוברים. אם עובר אחד הפסיק להתפתח יש סיכון פגיעה בעובר השני. לפי הבנתי, מדובר בשבוע מוקדם מאוד ולכן הסיכון לפגיעה נמוך. יהי צורך בסקירה מדוקדקת של העובר הנותר בהמשך ההריון, והסיכויים לעובר בריא גבוהים. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה