בדיקת עמוד השדרה בסקירה שניה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

25/10/2019 | 01:01 | מאת: יעל

שלום רב ד"ר הר-טוב, ברצונינו לדעת האם בסקירה שניה שבודקים את עמוד השדרה, צריכים לבדוק חוליה חוליה ולראות שהיא תקינה, או רק להבחין שעמוד השדרה קיים. אני שואלת מאחר ובאתר של חברות הבריאות רשום שצריך לבדוק עמוד שדרה ולא מפרטים מה בודקים בעמוד השדרה. תודה, יעל

שלום יעל. בודקים את עמוד השידרה, סדירות החוליות ולראות שאין חשד לפתח בחוליות. אפשר לבדוק גם מיקום חוט השדרה-אך זה לא כלול בבדיקה השגרתית שבהמלצת משרד הבריאות. לא ניתן בבדיקה לשלול מום מבני בחוליה בודדת. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

25/10/2019 | 14:33 | מאת: יעל

תודה על התשובה המהירה, למה אתה מתכוון סדירות החוליות? כלומר שאין עקמת? ואם למשל למישהו יש כמה חצאי חוליות (למשל 4 חצאי חוליות), האם זה משהו שצריך לבדוק ולראות?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה