המטומה בשבוע 12 ללא דימום חיצוני

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

02/10/2019 | 15:17 | מאת: איילת

שלום, אני ממש לחוצה ואין מי שיענה לי. (הרופא שלי יהיה זמין רק שבוע הבא...) אני בהריון ספונטני שבוע 12 עד היום היה הכל תקין. באולטרסאונד היום אמרה הטכנאית שהיא רואה המטומה ורשמה ההערה הבאה: "בדופן השמאלי של הרחם והמשכי לשליה נצפה איזור הטרוגני בגודל 33 *55 בערך". לא היה לי דימום בהריון, אבל כן היו לי כמה פעמים לאחרונה התקפים של כאבי גב תחתון מאד מאד חזקים שהתלבטתי אם מקורם בגב או כמו כאבי מחזור... מה זה אומר? האם יש לי הנחיות מיוחדות בינתיים- קיום יחסים? מאמץ גופני? ומה לגבי צום כיפור בשבוע הבא?

שלום, בדיוק הופיע מאמר שבדק מקרים שבהם יש המטומה בשליש הראשון של ההריון ולא מצא עליה בשכיחות הסיבוכים בשלבים מאוחרים יותר של ההריון. בכל מקרה ממליץ לך לא להתאמץ בשבוע שבועיים הקרובים ולהיות בקשר עם הרופא המטפל. שיהיה בהצלחה. ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה