שלוש הריונות לא תקינים ברצף

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

06/05/2018 | 09:47 | מאת: נטלי

אני בת 42.ויש לי שלושה ילדים עם הריונות שהיו תקינים.בארבע שנים האחרונות הייתי בהריון שלוש פעמים נוספות.בהריון הראשון עובר ללא דופק בשבוע 17,בהריון השני חשד לטריזומיה 18 ועובר ללא דופק בשבוע 11,הריון שלישי עובר ללא דופק בשבוע 15. עליי לציין שלפי הרופא נשים שלי כל הבדיקות מצידו בוצעו והכל תקין כך שלא ברור איך עברתי לפני 3 הריונות תקינים ועכשיו 3 פעמים ברצף עם עובר או הריון שהפסיק. מה יכולות להיות הסיבות? לרופא שלי אין תשובה והוא ייעץ לי לא לנסות שוב בשום אופן כי לדעתו זה יחזור על עצמו. אני מלאת בלבול כי מצד אחד מאוד מאוד פוחדת ומצד שני לא רוצה להרים ידיים ולוותר אם יכול להיות סיכוי שאפשרי גם הריון תקין מה עליי לעשות?

שלום נטלי, אני לא יודע איזה ברור בוצע אבל באופן עקרוני צריךמלבצע ברורהקרישיות וברור כרומוזומלי שלך ובן זוגך. לצערי, ככל שעולה הגיל גם הסיכון לבעיה כרומוזומלית בעובר ולכן גם הפלה עצמונית עולה, ובמצב זה יתכן שהיו הריונות תקינים ולאחר מכן הפלות רצופות. מלבד פעולות מסובכות יותר כמו הפרית מבחנה עם בדיקת כרומוזומים של העובר לפני שמוחזר לרחם- אין דרך להמנע מהפלות כאלה בדיוק כמו שאמר לך הרופא-אלא לנסות שוב. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה