איבחון מדוייק של שליה נעוצה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

23/01/2018 | 09:10 | מאת: ד"ר חמוד

מהי מידת הדיוק של בדיקת MRI באבחון שליה נעוצה אצל אישה לאחר 2 ניתוחים קיסריים לעומת בדיקת US ? ומהי האינדיקציה לביצוע הבדיקה? תודה ויום טוב

שלום, יש דעות חלוקות לגבי היעילות. לדעתי - US טוב באותה מידה, קל ונוח יותר לביצוע. ישנם מקומות שמעדיפים לבצע MRI - לדעתי שלא לצורך. ישנם מקרים של שליה אחורית שלא ניתנת להדגמה בגלל צל של עובר בנשים שעברו ניתוח ברחם בקיר אחורי - ואז יש יתרון ל MRI. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה