עובר עם עצם ירך קצר בארבעה שבועות

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

17/01/2018 | 16:27 | מאת: אספהאן סעדי

אני בהריון שלישי בשבוע 36.2 ביום לפני יומים היה לי בדיקת אולטראסאונד והרופה אמרה שעצם הירך קצרות בארבע שבועות להדגיש שאני עשית את שני סקירות המערכות והיו באופן מצוין גם בדיקה שקיפות עורפית היתה מצוינת מה זה אומר עצם ירך קצרה ואם זה שייך לתסמונת דאון או גמדות

שלום רב, ידך קצרה יכולה להיות בגלל תכונה גנטית תקינה או בגלל בעיות כמו תסמונת דאון, גמדות (שלצערנו רוב המקרים מתגלים בשבועות מאוחרים ולא בשבועות מוקדמתים) ובעיות אחרות שקשורות בהתפתחות הגפיים. יש צורך בבדיקה מכוונת הכוללת בדיקה של כל עצמות הגפיים - לא רק אורך שלהן אלא גם מבנה שלהן, בדיקת מבנה גולוגלת ופנים ובדיקה מדוקדקת של העובר. אני מציע לקבוע בדיקה מכוונת בבית חולים שלישוני (בית חולים מרכזי) לבדיקה מכוונת. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה