חדר ימני לא תקין מום במוח ודרישה להפסקת הריון

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

12/01/2017 | 21:16 | מאת: רות

שלום. אני בשבוע 21 לאחר בדיקת אולטראסאונד שיגרתית הטכנאית קראה בדחיפות לרופא הרופא ראה שיש בעיה בחדר הימני לא תקין .וטוען שיש מום רציני .הוא קבע סקירה מכוונת למוח לשבוע הבא והמליץ הפסקת הריון.יש לציין שעברתי דיקור מי שפיר וציפ גנטי שיצאו תקינים לחלוטין.אקו לב תקין .האם יש מצבים שהמוח מתפתח בשבוע מאוחר יותר? האם הגיוני שמי שפיר וציפ גנטי יצאו תקינים ולא ראו מום במוח ? אנא עזור לי

שלום, לצערי לא יכול לחוות דיעה על הממצאים שנצפו, אבל לצערי ישנם מקרים שבדיקת מי שפיר וצ'יפ תקינים ויש מום בעובר, כמו גם להפך, וזו הסיבה שבדיקה אחת לא מחלפיה את השנייה. דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה