זריקות

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

07/11/2015 | 18:03 | מאת: אביה

האם זריקה לטיפול שורש יותר כואבת מזריקה לטיפול אחר כמו סתימה? ומדוע הרופא אומר שאצטרך לעשות זריקה לפני ששמים מבנה וכתר זמני? קראתי בכל מיני מקומות שלא צריך. באיזה מקרים כן צריך? והאם גם לכתר הקבוע אצטרך לקבל זריקה?

אביה שלום זריקה לטיפול שורש היאבדרך כלל אותה הזריקה שקיבלת עבור סתימה . לפעמים ניתן מינון גבוה יותר אבל ללא הבדל מהותי . בעת ביצוע מבנה הרבה פעמים אין צורך בהרדמה בכלל . יוצא מכלל זה הם מקרים בהם המבנה יושב ררוב לחניכיים וחושששים שפציעת החניכיים תוך כדי הכנת השן עלולה להיות כואבת . בהכנת כתר קבוע , בלקיחת מידות הרבה פעמים מרדים , שוב בגלל לחץ על החניכיים שעלול להיות מכאיב . בפגישות בהן מודדים את הכתר הקבוע אין צורך בהרדמה הרבה בריאות ושבוע טוב ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש