טיפול שורש המשך

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

13/07/2015 | 23:09 | מאת: טיפול שורש

שלום, זו שוב אני הפחדנית מטיפולי שיניים. שאלתי פה שאלות לפני כחודש (19.6) וקיבלתי מענה הולם, תודה רבה... לצערי היום הלכתי שוב לרופא שיניים כי החלטתי לעשות את הטיפול שורש וזהו (הרבה בזכות התגובה ממך). אחרי בדיקה הסתבר שאני צריכה שני טיפולי שורש, ברגע ששמעתי את זה התחלתי להרגיש רע ולרעוד. הרופא הרגיע אותי וניסה לשים לי גז צחוק וזה הלחיץ אותי יותר. לכן גם היום יצאתי משם בלי טיפול. רשמת שיש אפשרויות נוספות של היפנוזה והרדמה כללית. היפנוזה אין סיכוי שאני מנסה כי רק המחשבה מלחיצה אותי, זה מעלה בי קונוטציות שליליות מאוד. ובהרדמה כללית אני מפחדת מהבדיקת דם שלפני ההרדמה ובכלל מכל התהליך ואין לי אומץ. יש לי בשילוב עם הפחד מטיפולי שיניים גם פוביה ממחטים. וכל אפשרויות הטיפול שהוצעו הן בנוסף לזריקה שמקבלים לכן אני מרגישה שאין לי סיכוי להצליח לעבור טיפול מהסוגים האלו. האם יש עוד אפשרויות טיפול בלי מחטים או שאני מקרה אבוד? האם יש כדור הרגעה שיכול אולי לעזור לי (רסקיו לא משפיע)? ושאלה שלישית, הרופא רצה לשים לי מן בד כזה שמסתיר את השיניים הבריאות ומשאיר מחוץ לבד רק שיניים שצריכות טיפול. הבד הזה ממש הלחיץ אותי והרגשתי שאני לא נושמת (גם ככה בקושי נשמתי מלחץ) . הוא לא מוכן לעשות לי טיפול בלי הבד הזה והוא טוען שאף רופא לא יסכים לכך. זה נכון? למה חייב את זה? שוב תודה רבה

שוב שלום נתחיל מהפשוט ביותר. כן "הבד" שהוא בעצם גומי, ונקרא סכר גומי , הוא חובה. שום רופא שמכבד את עצמו לא יעבוד בלי זה . המטרה שלו היא שמירה על אזור סטרילי חוץ מזה הוא מונע חדירה של חומרים ומכשירים לפה לגרון . השמוש בסכר את לא טועמת לא בולעת וחשוב מכך לא שואפת מכשור וחומרים מזיקים . ישנם מטופלים שאחרי שמתנסים בו היו שמחים שכל הטיפולים בהם יעשו תחת סכר גומי . בפעמים ראשונות אפשר לעשות חור בסכר כדי לשפר את זרימת האויר פנימה . לגבינטיפול תרופתי מקדים , אפשר להתיעץ עם רופא משפחה שירשוםם לך נוגד חרדה כדוגמת וליום ואז לאאות איך את מגיבה לזה . פסלת מהר מדי את עניין ההיפנוזה , את כנראה חושבת על מצב שבו מאבדת שליטה על פעולותיך וממלמלת גיבריש אבל מדובר על מצב שהוא מוגבל לזמן הטיפול את לגמרי שם אבל במצב תודעה כזה שמאפשר לך לקבל את הטיפול . לצערי אני לא עוסקת בהיפנוזה ולא מכירה מומחה לטיפולי שורש שהוכשר לעסוק בהיפנוזה . אני יודעת שד"ר פינדלר ( מומחה לרפואת הפה ) עוסק בזה ואולי הוא עושה גם טיפולי שורש . אני בטוחה שיש גם אחרים. בכל מקרה אסור להרים ידיים חייבים להמשיך לחפש. אשמח לעמוד לרשותך גם בעתיד בכבוד רב ד" ר אילנה דבורקין קינן

13/09/2015 | 18:02 | מאת: טיפול שורש

שלום. רק רציתי לאמר תודה רבה על שהגבת פה. זה עזר לי להתכונן מבחינה "נפשית" לטיפול. בגלל החרדה שלי זה המקום שהיה לי לשאול בו שאלות. במרפאה לא ביקשתי שום הסברים מהלחץ שהייתי נתונה בו. רק רציתי לברוח. שאלתי פה פעמיים וענית לי בסבלנות ובפירוט. תודה. בינתיים עברתי טיפול שורש אחד מבין השניים. בדרך רגילה. הזיהום ממש החמיר ולא היתה לי ברירה. בהלם שאזרתי אומץ אחרי יותר מעשר שנים שנמנעתי מלבקר את רופא השיניים. רופא אחד כבר רצה לעקור, מומחה לטיפולי שורש טען שעדיין אפשר לעשות טיפול. אפשר להגיד שהצלתי את השן ברגע האחרון. עכשיו נשאר מבנה וכתר לשן הראשונה וטיפול שורש שלם לשן נוספת. ועוד טיפולים קטנים בעקבות ההזנחה שלי.. מקווה שזה יעבור בטוב. ושלא אקבל שוב פיק ברכיים ואדחה את הטיפולים. הפחד לא נעלם והטיפול הוא בהחלט לא נעים אבל הוא לא סיוט כמו שחשבתי. תודה רבה ושנה טובה.

מנהל פורום טיפולי שורש