שן 26

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

08/07/2015 | 23:06 | מאת: רונית

האם ניתן להציל שן עברה אמפוטציה ונתגלה כעת שבר בשורש אחר ? כאשר בוצע אמפוטציה הושתל גם עצם. האופציה כעת היא הרמת סינוס השתלת עצם ורק אחר כך השתלת בורג לשן האם ניתן להשתיל עצם במקום שכבר עבר השתלת עצם בעבר? האם זו צריכה להיות בדיוק אותה העצם ? כמה מסוכנת פעולת הרמת הסינוס ?

רונית שלום מאוד מאכזב מה שאת מספרת אבל אין מנוס מעקירת השן. זו שן שאמורה לתפקד עם 3 שורשים, את כבר איבדת אחד, ועכשיו עוד אחד. מכאנית השן לא תשרוד עם שורש בודד. אפשר לעשות השתלת עצם נוספת, לא חובה אותו הסוג , הרמת סינוס הינה פעולה שאינה מסוכנת בידיים הנכונות . אני מציעה שמכאן תפני לפורום של כירורגיה . הם יתנו לך אינפורמציה מפורטת ועדכנית יותר על הנושא. בהצלחה ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש