טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/06/2015 | 17:51 | מאת: טיפול שורש

אני צריכה לעשות טיפול שורש בשן טוחנת עליונה ואני מפחדת מטיפולי שיניים. אני דוחה את זה כבר חודשים. חשבתי שככל שאדחה את זה השן תיפול מעצמה וכך אחסוך לי טיפול. השבוע הייתי אצל הרופא כי נהיה לי אבצס, קיבלתי אנטיביוטיקה והרופא אמר שהשן שלידה גם התחילה להיראות לא טוב ועליי לטפל בהקדם. הרופא גם אמר שהשן לא תיפול מעצמה ולבסוף יצטרכו לעקור. אני מכירה את עצמי ואני יודעת שאני לא מסוגלת לעבור טיפול. יש לי כמה שאלות (אצל הרופא הייתי בלחץ ולא הוצאתי מילה מהפה): קשה לי לקבל את זה שהאפשרות היחידה שיש לי זה טיפול שיניים (שורש או עקירה), אין דרך לחזור אחורה? מה הסיכון להשאיר שן שצריכה עקירה או טיפול שורש בפה? במידה ויהיו לי כאבים אז אקח משככי כאבים או אנטיביוטיקה. ושאלה נוספת: טיפול שורש בשן אחת יכולה לגרום לצורך בטיפול בשן אחרת? איך זה קורה? ולמה שהשן לא תיפול מעצמה? אני מבינה שחשוב לשמור על השיניים, אבל ניסיתי לפני כמה זמן לעבור טיפול ולא הצלחתי להשתלט על עצמי. אודה לתגובה.

שלום לך קודם כל אני מבינה את חששותייך . חרדה דנטלית היאתופעה מאוד מאוד שכיחה . המחשבה שאדם זר פולש אל המרחב הפרטי שלנו , אזור הפנים , ואף מבצע בנו פרוצדורות רפואיות היא דבר לא נעים . ולמרות זאת חייבים לחשוב מהי דרך הטפול המתאימה לך, כי הזנחה מובילה לבעיות חמורות יותר שמובילים לטיפולים קשים יותר דבר שלכאורה מצדיק את הפחד. לשאלותייך: אין דרך חזרה שן עם חור זה כמו תפוח רקוב. אם נסיר את החלק הרקוב ניתן לשמור את שאר התפוח במקרר ולהנות ממנו אבל אם הרקב ישאר הוא יתפשט לכל התפוח . אז לצערי כן או עקירה או טפול שורש את יודעת בעצמך מה הסיכון בשן שנותרה בפה ללא טיפול - כבר היה לך אבסס. אבל יותר גרוע מזה אחרי מספר פעמים שלוקחים אנטיביוטיקה היא כבר לא עובדת אז נשארים עם הכאב או שעוברים לתרופות חזקות יותר . בעיה נוספת , השן שנשארת בפה ללא טיפול גורמת להרס של העצם הסובבת אותה . אם יום אחד תחליטי שהגיע הזמן לעקור ולשים שתל תגלי שאין לך מספיק עצם עבור שתלים . אני כבר לא מדברת על הריח הרע והקושי באכילה שנובעים מאבסס . שן אחת לא מדביקה שן אחרת . כנראה ששתיהן היו נגועות בעששת בדרגות שונות ואחת הקדימה את השניה בסיפטומים . הכל מוביל למסקנה אחת , את חייבת טיפול . את צריכה מישהו שאת נותנת בו אמון שיש לו סבלנות ויכולת להתמודד עם חרדה דנטלית . אפשר עם גז צחוק , אפשר בהיפנוזה ואם אין ברירה אז הרדמה כללית . ליבי איתך ואשמח לעזור לך ככל אשר אוכל

מנהל פורום טיפולי שורש