טיפול שורש מוזנח

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

16/07/2008 | 20:04 | מאת: טלי

שלום שמי טלי אני בחודש 5 + להריון יש לי שני חורים בשיניים האחונות שצריכות טיפול שורש אני לא מוכנה לא עבור את הטיפול עד סוף ההריון מה הנזק שיכול להגרם לי? ולעובר? האם יש טיפול כזה בהרדמה כללית?

17/07/2008 | 07:12 | מאת: ד"ר גיא וולק

בוקר טוב טלי. לו אני הייתי במקומך, הייתי שם נעלי התעמלות ורץ לקבל את הטיפול, ולא דוחה ביום אחד מיותר. עכשיו זה בדיוק הזמן האידיאלי לטיפול, בחודשים 4-6. כדאי לנצל את החלון הזה, למרות שאין בעיה אמיתית לקבל טיפול בכל שלב. לא חייבים להקשיב לכל שמועה ("לא עושים טיפולים בהריון"... קשקוש), ובטח לא להשתמש בהריון כתירוץ לדחות טיפול. הנזקים: כאבים, ואפילו חזקים, שיכריחו אותך לקחת כדורים נגד כאבים (לא מומלץ בהריון, בלשון המעטה, בגלל העובר) זיהום ונפיחות, שיכריחו אותך לקחת אנטיביוטיקה, וזה לא רק לא מומלץ, אלא יותר גרוע מהסעיף הקודם, אבל לא תהיה לך ברירה, כי זה עלול להיות כאב מהסוג הרע. האפשרות הנוספת היא הנזק שבאיבוד שן. יצטרכו לעקור. לא חבל? הרדמה כללית- אפשר. בטח לא בהריון, אבל 4000 ש"ח רק ההרדמה, על כולה שתי שיניים. אפשר קצת פרופורציות? לכי תעשי את הטיפול טלי, ותפסיקי לחפש בכוח צרות לך ולעובר. בהצלחה טלי, והריון קל וחסר תקלות

מנהל פורום טיפולי שורש