טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

17/11/2014 | 20:08 | מאת: שירה

רציתי לשאול מהם התסמינים לא רנטגנית קלינית וגם מבחינת כאבים לכך שיש צורך בטיפול שורש?

שירה שלום בעקרון ללא צילום רנטגן לא ניתן לקבוע אבחנה סופית לגבי צורך בטיפול שורש מכיון שישנם סימפטומים שאינם ספציפיים לטיפול שורש אלא משותפים לחור בשן הדורש סתימה או לבעית חניכיים . בכל זאת , לשאלתך , בימפטומים המחשידים לדלקת בשן המחייבת טיפול שורש הינם : כאב מתמשך כתגובה לקר , כאבים בלעיסה או בניקוש על השן , נפיחות או רגישות במגע ברקמה הרכה שמעל השן, כאב מקרין לעין לאוזן או לסינוסים ניידות של השן פצע מפריש מעל השן . ככל שמצטברים יותר סיפטומים האבחנה יותר ודאית אך חייבים כאמור צילום על מנת לאשר אותה . מקוה שתשובתי הועילה לך . הרבה בריאות.ד"ר אילנה דבורקין קינן

21/11/2014 | 18:44 | מאת: שירה

האם סימפטומים דל כאב לא מוגדר לא אחרי סיבה כלשהיא גם סימפטום וגם כאב לאחר מדקה חם ו/או מתוק ודבר אחרון כאב חזק בצחצוח הממשך הרבה סמן אחרי ומוגדר לשן מסויימת?

מנהל פורום טיפולי שורש