האם לבצע טיפול שורש?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

18/08/2014 | 10:05 | מאת: מאי

היי, לפני חודשיים וחצי חשתי בחור (ללא כאבים) בשן 24 וניגשתי לרופא שיניים. לאחר בדיקת הצילום הוא אמר כי עלי לעבור טיפול שורש. מאחר ובעבר אף פעם לא עברתי טיפול כזה ונרתעתי, הלכתי לשמיעת חחות דעת נוספת. הרופאה הנוספת אמר שמדובר במקרה גבולי בין סתימה לטיפול שורש, היא ביצעה כיפוי מוך וסתימה רגילה. בשבועיים הראשוניים הייתה רגישות גבוהה לחום וקור אך הבנתי שזה טבעי. לפני חודש היו לי כאבים בעת לעיסה, בעת הקשה על השן, לשן היה מין "דופק" כזה. חזרתי לרופאה והיא אמרה שכנראה עלי לבצע טיפול שורש והמליצה לעשותו אצל מומחה. מלבד 3 ימים של הכאבים שהיו, אין רגישות וכאבים נוספים. מתנהלת כרגיל. רק בהקשה על השן יש טיפה כאב. התור שלי למומחה הוא רק בעוד שבועיים ושאלתי היא האם אכן יש צורך בטיפול?? ייתכן כי ככל שהזמן עובר השן בתהליך הבראה? מתי יהיה אפשר לדעת מה מצבה על פי צילום? מצטערת על האורך.... פשוט יודעת שאחרי ביצוע הטיפול אין דרך חזרה ושחשוב לנסות לשמור על השן חיה כמה שיותר זמן! תודה מראש.

מאי שלום תארת כאן מצב שבו שן לא הצליחה להתאושש מהטיפול והעצב עבר נמק. זה מסביר למה בתחילה היתה תגובת כאב לחום וקר ועכשיו אין. שן שעברה נמק אולי לא כואבת כרגע אך בעתיד הקרוב צפויים זיהום כאבים ודלקת . מכל הנאמר לעיל אין לך ברירה אלא לבצע את טיפול השורש ואת השיקום - מבנה וכתר - שמתלוים אליו. הרבה בריאות .

מנהל פורום טיפולי שורש