חיוד

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

11/06/2014 | 12:23 | מאת: עדן

מה זה בעצם חיוד ?כשהייתי אצל הרופאה לפני טיפול שורש,אמרו שצריכים לעשות משהו עם חיוד/עזרה ראשונה ולא כל כך הבנתי למה הכוונה ?..

הי עדן כאשר שן בוקעת לפה רק שני שליש מהשורש סיימו התפתחות והוא בצורה של גליל פתוח בקצהו. שליש השורש הנותר מתפתח בהמשך והוא יוצר צורת חרוט עם פתח מאוד צר בקצהו . אם משהו כמו מכה או עששת פגעו בשן מוקדם מדי התפתחות השורש נעצרת ונותר פתח רחב . במצב כזה לא ניתן לבצע טיפול שורש . חיוד גורם לסגירה מלאכותית של הפתח . ואחריו ממשיכים בטיפול כרגיל . לעיתים באופן שגוי משתמשים במונח חיוד לתאור פעולה אחרת בטיפולי שורש . כאשר שן עברה נמק והינה מזוהמת , נהוג לנקות את התעלות ולמלא אותן בחומר אשר נועד להרוג חיידקים ולמנוע דלקת. באופן שגוי כאמור חלק מרופאי השיניים מכנה זאת חיוד . מקוה שההסבר מספיק ברור אם לא , אל תהססי לפנות שנית

מנהל פורום טיפולי שורש