טיפול שורש לא תקין- האם לחדש?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/04/2014 | 23:28 | מאת: מיכאלה

שלום... הייתי אצל מומחה לטיפולי שורש שאמר שהוא רואה שפיספסו תעלה אחת במהלך הטיפול. ובמקום למלא ארבע תעלות מילאו רק שלוש. איך יכול להיות שהרופא שביצע את הטיפול לפני כמה שנים לא שם לב שיש ארבע תעלות ולא שלוש? האם כשמוצאים את החלק הפנימי של השן (המוך?...) לא רואים כמה תעלות יש לשן לפי צורת המוך שיצא? האם יתכן שעקב כך שהרופא לא מילא את כל התעלות, חלק מהמוך עדיין קיים בשן? או שבהכרח המוך יצא בשלמותו? האם יש צורך לבצע שוב את טיפול השורש? כבר יש מבנה וכתר על השן.. ואין לי כאבים.

מיכאלה שלום לא ניתן לדעת מצורת המך את האנטומיה של השורשים והתעלות. מך לא יצא מתעלה שלא ניכנסו אליה ן" שלפו " אותו משם, בשן שלך הילק שלא טופל כנראה עבר נמק . רק ידיעה טובה של האנטומיה הנורמלית וכל החריגות האפשריות, ידע שקיים אצל מומחים וכן שימוש במיקרוסקופ שמראה בהגדלה את פתחי התעלות יובילו לזיהוי וטיפול בכל התעלות . בעיה מאוד נפוצה היא שהתעלה הרביעית בגלל היותה צרה ומסויידת נותרת לא מטופלת. מה עושים? בגדול צריך לתקן. ניתן לנקוט גישה שמרנית יותר בעיקר , מעקב רנטגני כל חצי שנה. אם מזהים באזור סב חוד השורש הצללה ההולכת וגדלה, ליזום טיפול; אם ההצללה נותרת סטטית ולא מתפתחים כאבים ניתן להמשיך ולצלם פעם בחצי שנה. מקוה שעניתי לך. אל תהססי לפנות שוב. בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש