עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/05/2008 | 21:42 | מאת: שירה

שלום ד"ר וולק, מה קורה אם הרופא לא מצליח לעקור את השן בשלמות והשורשים נשארים? תודה מראש.

10/05/2008 | 19:17 | מאת: ד"ר גיא וולק

שירה שלום- ישנם מקרים בהם שורשי השן נמצאים בסמיכות לתעלת העצב המרכזית בלסת התחתונה לדוגמה, ועקירה עלולה לגרום לנזק אפשרי, ואז בצורה מכוונת ומבוקרת חותך הכירורג את השן ו"קובר" את השורשים בתוך הלסת. זהו מקרה בו ההחלטה להשאיר את השורשים היא מראש, לפני ביצוע הפרוצדורה, אך היא מדגימה שניתן לסיים עקירה כשהשורשים נותרו בפנים, במידה והאיזור נותר סטרילי ללא סכנת זיהום חיידקי מאוחר יותר. במידה ויש ספק מומלצת תמיד חוות דעת מומחה עם צילומים לפני ואחרי הטיפול. בהצלחה ואיחולי בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש