חוות דעת נוספת על אפשרות להצלת השן מעקירה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/08/2010 | 09:22 | מאת: אלי

שלום, אני עובר כרגע סידרת טיפולים במכבי דנט, כחלק מהתוכנית הראשונית נקבע לי חידוש טיפול שורש לשן 15 ולאחר מכן מבנה וכתר. במהלך הטיפול בשן 15 נאמר לי ע"י הרופא שיש לו חשש שהשורש שבור והשן דלקתית וגם אם הטיפול יושלם הוא לא יודע להעריך האם השן תחזיק מעמד בהמשך. לפיכך הוא מציע עקירה והתחלת תהליך של שתל. שאלתי היא מדוע אבחנת הרופא בנוגע להצלת השן היא לא החלטית האם לא ניתן לאבחן זאת ע"י צילום או בדרך אחרת? תודה מראש

30/08/2010 | 23:37 | מאת: ד"ר גיא וולק

אלי שלום, לצערנו, למרות שצילומי שיניים מספקים לנו אינפורמציה רבה- הם עדיין לא מראים לנו הכל. שבר ניתן לראות בצילום, אבל לא סדק. איבחון סדק נעשה בצורות אחרות, שהן בעיקר מסקנתיות (למשל- "אם יש נפיחות בחניכיים באזור ספציפי ליד השורש, אז כנראה שיש שם סדק" וכו'). ניתן לראות ויזואלית סדק רק אם מסתכלים ישירות על השורש, וזה אפשר לעשות או מבפנים- במהלך טיפול שורש, או מבחוץ (ובשביל זה צריך לעקור את השן ולהביט בה.. וזאת התשובה בעצם לשאלתך-ככה מאבחנים סדק (כמו בבדיחה ש"הניתוח הצליח, אבל החולה מת..") דרך נוספת לאבחן סדק היא ע"י פתיחה כירורגית של החניכיים והסתכלות על השורש, אבל רק במקרים שהסדק נמצא במקום שבו ניתן לפתוח את הניכיים. בקיצור- סדק זה אחד המקרים היותר בעייתיים ברפואת שיניים. אם יש סדק- בד"כ השן אבודה. נ-ק-ו-ד-ה. אם אתה לא בטוח באבחנה, אפשר ללכת על חידוש טיפול שורש, אבל עליך לקחת בחשבון שיתכן והטיפול (זמן, עלויות) מועד לכשלון. בכל מקרה ניתן להיבדק אצל רופא מומחה לטיפולי שורש "אנדודונט" ולקבל חוות דעת נוספת. מה שלא יהיה אלי, שיהיה בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש