האם אפשר לבצע חידוש טיפול שורש?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/04/2008 | 09:46 | מאת: נורית

לום, בשן 36 עשו לי טיפול שורש ומעל השן יש כתר. לעיתים רחוקות היא כואבת. עשיתי צילום פנורמי והרופא שיניים שלי אמר לי שהטיפול שורש לא נעשה טוב בזמנו , יש שם דלקת ולכן צריך לעשות עקירה, השתלת עצם ושתל. האם ישנה אפשרות לעשות חידוש טיפול שורש בשן שיש בה כתר? האם ישנו איזושהו ניתוח שאפשר לבצע על מנת להמנע מעקירה? תודה, נורית

10/04/2008 | 12:44 | מאת: ד"ר גיא וולק

נורית שלום דלקת בשן שעברה טיפול שורש אכן מצריכה התייחסות וטיפול והאפשרויות נעות בטווח רחב שמתחיל בחידוש הטיפול ועד לעקירה והשתלת עצם לצורך השלמת מסת העצם שנפגעה, נספגה ועוכלה בשל הדלקת באזור. יש לבחון היטב צילום מקומי (פרי-אפיקאלי) של האזור, וכמובן שחוות דעת של מומחה לטיפולי שורש- מועדפת ניתוח לקיטוע קצה השורש הפגוע הינו אפשרות, אך נמצא אחרי חידוש טיפול שורש בסדר העדיפויות, וגם אז יכול להרחיק את השן מעקירה לפרק זמן כלשהו אך לא לצמיתות. בהצלחה נורית

מנהל פורום טיפולי שורש