2 חתיכות פוצר בתעלה בעת טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

07/04/2008 | 21:58 | מאת: innagr

אני זקוקה לתשובה דחוף. עברתי טיפול שורש, באחת מתוך 3 תעלות נשברו ככל הנראה 2 פוצרים, זה מה שהרופא ראה בצילום, לאחר שעות של ניסיונות להוציא את החלקים שעלו בתוהו, נסתמו 3 התעלות בטיפול שורש. כרגע הזן לפני מבנה. הרופא מציע לסיים מבנה וכתר ול"השמיד" את השורש עם הבעיה. מה חוות דעתך כרופא שיניים? האם יש סיכוי להוציא את החלקים השבורים אם התהליך יבוצע ע"י מומחה לטיפולי שורש ? אני צריכה תשובה ממש מהר. תודה.

08/04/2008 | 23:26 | מאת: ד"ר גיא וולק

שלום לך. בפנייתך מספר חלקים המצריכים התייחסות- ראשית תמיד, אבל תמיד, מומלץ לפנות למומחה להוצאת פוצר או כל מכשיר אחר מן התעלות. גם לאחר ביצוע סתימת שורש כדאי לקבל חוות דעת מומחה האם להשאיר את המצב כמו שהוא ולהמשיך לשלב הבא בשיקום השן, או לנסות שנית לסלק את הפוצר. אם ההחלטה היא לא להיכנס שוב לתעלות, יש לבצע מבנה וכתר זמני, לאחר מעקב למשך זמן מה, לבצע את את כתר החרסינה. באם מתעוררת בעיה לאחר תקופה, ניתן לבצע, גם כאן ע"י מומחה, קיטוע של השורש הבעייתי כאשר השן נשארת עם שני השורשים הנותרים, ואת נשארת עם הרבה אופטימיות, ומקווה שיהיה בסדר. המון בהצלחה.

מנהל פורום טיפולי שורש