התעצמות כאבים לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

28/07/2009 | 03:49 | מאת: רעות

בשל פריצת עששת לעצב, עברתי טיפול שורש בשן 17 ע"י מומחה שעבד עם מיקרוסקופ (כך שאני מניחה שאיכות הטיפול אינה הגורם לבעיה...). הטיפול נערך בשני שלבים. אחרי השלב הראשון היו כאבים חזקים שפחתו בהדרגה, אך נמשכו עשרה ימים. בבדיקה של רופא השיניים הכללי התברר שהסגר היה גבוה מדי, ולאחר שהבעיה טופלה נרגעו הכאבים. יומיים לאחר מכן סיים המומחה את טיפול השורש. לאחר מכן החלו כאבים חזקים שהתעצמו מאוד כעבור שלושה ימים (אף יותר מלפני הטיפול שורש). מאחר והמומחה בחו"ל כרגע, נבדקתי ע"י רופא השיניים שרשם לי מוקסיפן. הסגר תקין, ולא נצפתה כל בעיה בצילום או באיזור הטיפול. מהן הסיבות התיאורטיות שיכולות לגרום להתחזקות עצומה זו של כאבים? האם לעיסה בטעות של משהו קשה יום לאחר הטיפול יכלה לגרום נזק? תודה (-:

28/07/2009 | 16:47 | מאת: ד"ר גיא וולק

רעות שלום, הכאבים לאחר סיום טיפול שורש הם דבר שכיח כי נדרש זמן הסתגלות של השן ללחץ של חומר הסתימה הנמצא בתוך השורשים. תחושת הלחץ הפנימי היא די חזקה ויכולה להיות מוגברת ע"י לחץ חיצוני ואז תהליך ההחלמה מתארך. מומלץ לא ללעוס בכלל על צד זה במשך יומיים (גם אם אין כאבים) וגם אז, אחרי יומיים, לחזור ללעיסה עדינה באזור (לא דברים קשים) ואם יש תחושת אי נוחות- לחכות עם הלעיסה עד לרגיעה של האזור. החלמה שלימה ומהירה רעות

29/07/2009 | 00:15 | מאת: רעות

קודם כל תודה על התשובה המהירה... אני עם כאבים חזקים (עוד יותר ממה שהיו לפני תחילת הטיפול) שישה ימים אחרי סיומו ויומיים לאחר תחילת נטילת המוקסיפן. האם ייתכן שלעיסת דבר מה קשה כשלושים שעות לאחר סיום הטיפול פגעה בו, כמו גם העובדה שהסגר היה גבוה בהתחלה..? האם ייתכן וזו דלקת ועליי להחליף אנטיביוטיקה? תודה (-:

מנהל פורום טיפולי שורש