דחוף!!

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

12/07/2009 | 20:03 | מאת: מהמ"ז

מאז כ- 4 חודשים, אני חש נפיחות וכאבים בצידה של שן תחתונה אמצעית, ואפילו ניתן לראות נקודה לבנה בחניכיים חיצוניות איפה שהשן יושבת. שן זו עברה טיפול שורש לפני כ 3 שנים, ויש מעליה כתר ומבנה. בצילום שנעשה לפני כ 4 חודשים, מופיע שם שיש דלקת בין שני השורשים של השן. הרופאה הציעה חד משמעית לבצע עקירה כירורגית + שתל במקום. אני כל כך נרתע מהרעיון. האם יש אלטרנטיבות אחרות? - האם ישנו טיפול תרופתי כל שהו? - מהי עקירה כירורגית בעצם? ובמה היא שונה מעקירה רגילה? ולמה יש צורך לבצע עקירה כזאת במקרה זה? - לי יש בעיה רצינית בהרדמת לסת תחתונה (לפי נסיוני המר), כמעט אף רופא שיניים הצליח לעשות לי טיפול שיניים בלי ליסר אותי מכאבים בלסת תחתונה. אז אם יוחלט על ביצוע עקירה ושתל, איך ניתן להרדים את המקום!! - האם כל רופא שיניים יכול לבצע עקירה כירורגית? מחכה לתשובותך בקוצר רוח תודה

14/07/2009 | 06:40 | מאת: ד"ר גיא וולק

שלום, קיימת אלטרנטיבה, אבל היא מותנית בבדיקה ויזואלית של השן- קלינית (בפה) ורנטגנית (צילום) אם יש רק דלקת ולא הרס עששתי בשן, ניתן לשקול ביצוע חידוש טיפול שורש ואז מבנה וכתר חדש. אין טיפול תרופתי. האנטיביוטיקה יכולה להקל על כאבים אבל לא לפתור את הבעיה. מבחינה סטטיסטית לחידוש טיפולי שורש יש כ- 80% אחוזי הצלחה, בעוד ששתלים נקלטים היום במעל 95% של המקרים, כך שנראה שהרופאה שלך הציעה לך את האלטרנטיבה המועדפת. הטיפול הרבה פחות כואב (אם בכלל) מטיפול שורש לדוגמה, כי הוא אינו מערב את העצב של השן (שאינה קיימת שם, והעצב הוא הדבר הרגיש ביותר כידוע), אלא רק את רקמת החניכיים- ואותה קל מאוד להרדים בזריקת אלחוש פשוטה ובסיסית. מכיון שעל השן יש כתר, סביר להניח שהוא קודם יוסר ואז תיעקר השן. ללא הכתר השן היא בעצם ללא כותרת, כלומר בגובה החניכיים ולכן מבחינתנו כרופאי שיניים העקירה מבחינת הגדרה נכנסת למשבצת של "כירורגי". אין לזה משמעות מבחינתך. מרדימים, עוקרים, שעתיים לא אוכלים ושותים, ולוקחים כדור אם כואב. גם כאן, מכיוון שהטיפול אינו פנימי לשן עם עצב, אלא חיצוני לה (צריך להרדים בעצם את רקמת החניכיים המחזיקים את השן, ולא את השן עצמה) ההרדמה אמורה להיות פשוטה ויעילה. כל רופא יכול לבצע עקירה כזו, בהנחה שיש לו את הידע, היכולות והמיכשור. או שהוא למד, השתלם, ואף צבר נסיון, או שהוא מומחה פה ולסת ("כירורג") אין מגבלה לרופא השיניים נכללי לבצע, שוב- בהנחה שהוא יודע מה הוא עושה. כל הסיפור לא נשמע מורכב מדי.נכון שזה חדש לך ולכן- אירוע גדול וגם מלחיץ, אבל מבוצעים כאלו אלפים מדי יום, אלפים, ובאחוזי הצלחה אסטרונומיים, אז בתקווה שגם המקרה הזה ייכנס ל- 95%, שיהיה בהצלחה

15/07/2009 | 08:35 | מאת: מהמ"ז

מודה לך על ההסבר המפורט והסבלני! עכשיו אני במתח בגלל המחשבה על ההשתלה! שמעתי שי אפשרות לעשות גשר.. האם זה עדיף (מבחינת כאבים בעת הטיפולין)? יש לציין כי לפחות אחת משתי השיניים המקיפות את השן עם הדלקת (המיועדת לעקירה) עברה כבר טיפול שורש , אך היא עדיין ללא כתר. אודה לך עך התיחסותך!

מנהל פורום טיפולי שורש