שן מס' 12 כתר או שתל?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

10/06/2009 | 08:50 | מאת: אורנה

שלום ד"ר, אני מועמדת לתוכנית עקירות ושתלים וכן הרמת סינוס (תוכנית לא קלה), התלבטות אחת יש לי לגבי שן מס' 12, בשן זו יש לי סתימה דיי גדולה קרובה לשורש, אין לי כאבים אלא שהרופא ראה דלקת בשן בצילום וטען שיש שתי אפשרויות: טיפול שורש וכתר ואמר שייתכן שלא יחזיק הרבה זמן מפני שאין הרבה "בשר" לשן כי היא כבר דיי אכולה ואפשרות שנייה-לעקור אותה ולעשות שתל. מה לדעתך הפתרון העדיף? עוד נתון שיש לדעת הוא שאני חרדתית מרופא שיניים ואת הטיפול הזה עושה אחרי שנים של המנעות והזנחה בהרדמה כללית. תודה, שירה

10/06/2009 | 23:14 | מאת: ד"ר גיא וולק

אורנה/שירה שלום לצערי איני יכול לעזור בהתלבטות מכיוון שלהחלטה מסוג זה ניתן להגיע רק לאחר בדיקה של השן קלינית (פיסית במרפאה) ורנטגנית (לפי צילום). מה שאני כן יכול להגיד- זה שתמיד אפשר לעקור ולשים שתל, ואני חסיד גדול של שימור והצלת שיניים (כמובן בגבול ההגיון, אם שן נראית "גמורה", היא כנראה גמורה) לא עזרתי בכלל, נכון? אם את לא מרגישה שקיבלת תשובה מספיק החלטית מרופא השיניים שלך, לכי להיבדק (אפילו בתשלום) אצל רופא אחר לקבלת חוות דעת ותכנית טיפול. תמיד טוב לשמוע עוד איש מקצוע, ובכלל- "חוות דעת שניה" היא לא מילה גסה בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש