הרכיבו לי היום מבנה עם ברגים על השן ויש לי כאבים

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

07/04/2009 | 22:36 | מאת: רומן

כללית הרופא אמר שצריך לעקור את השן אבל אמר שאפשר לנסות לשים מבנה ם ברגים כי הייתה לי חצי שן והיום אחרי שהוא הרכיב את המבנה יש לי כאבים חזקים כשאני לועס ולפעמים גם ככה, אני חייב לציין שעברתי טיפול שורש כושל בשן הזו וחצי מהשן שעליה שמו לי את המבנה היא בצבע חום!!!הרופא אמר שהוא לא מרכיב כתר למקרה שהחניכיים יתנפחו,מה לדעתך הסיבה לכאבים ולסיום האם עקירה שורשית שצריך לחתוך את השן ל2 היא כואבת?והאם אתה ממליץ לשים אבקת עצם בתוך השן אחרי העקירה כי בעתיד אני אמור להרכיב שם שתל והרופא אמר שאבקת עצם תמלא חלק מהשן? תודה מראש על התשובות !!!!

09/04/2009 | 00:53 | מאת: ד"ר גיא וולק

רומן שלום, נשמע שהשן שלך בצרות רומן, ולא נראה שהיא תאריך ימים. אם היא כואבת צריך להינתן לה טיפול, ואם היא אבודה- להיעקר. הסיבה לכאבים יכולה להיות חיידקים וזיהום, או אפילו סדק בשורש (ודווקא אז כתר הוא הפתרון כי הוא מגן עליה מהתרחבות הסדק והפיכתו לשבר). אין לי אפשרות לנתח את המצב בלי לראות את השן ואת הצילומים, אבל בשביל זה יש לך את הרופא שלך, לשאול אותו את כל השאלות האלה, ואם אתה לא מקבל ממנו תשובות שמספקות אותך, לכל השאלות שמעסיקות אותך- אז חפש חוות דעת נוספת, ואם כבר חוו"ד שניה- עדיף ממומחה לטיפולי שורש- "אנדודונט" עקירה אמורה להתבצע רק אחרי הרדמה לאזור (לא נעים אולי הזריקה, אבל לא מתים מזה...), ואז לא כואב כלום. אבקת עצם לאזור העקירה נקראת "אוגמנטציה" והיא מאוד מאוד מאוד מומלצת. מחזק את העצם ומשפר את הריפוי ומגדיל ת'סיכויים לקליטה טובה של העצם. בהצלחה רומן וחג שמח

מנהל פורום טיפולי שורש