טיפול שורש לילדה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/02/2009 | 16:28 | מאת: גילת

שלום, יש בידי מספר שאלות בנוגע לטיפול השורש. בתי בת ה15 עוברת טיפול שורש השבוע, ולכן.. 1. איך היא תעבור את הטיפול הנ"ל במינימום כאב? הרדמה חלקית/גז צחוק? מה מומלץ? 2. מהי מידת הכאב? עד כמה הוא בלתי נסבל? בכל זאת, בת 15. 3. האם ייתכן שבפגישה אחת בת 40 דק' יסיים הרופא את הטיפול לחלוטין? כלומר, לא יהיו עוד פגישות לאחר מכן שקשורות להמשך העבודה בשן. 4. האם כואב אח"כ בשן, וכמה זמן אמור לכאוב לאחר מכן.?

23/02/2009 | 23:16 | מאת: ד"ר גיא וולק

גילת שלום, נתייחס לשאלותייך לפי הסדר: 1. הרדמה מקומית "זריקה" רגילה מיועדת להעביר את הטיפול (סתימה, טיפול שורש וגם עקירה) ללא כאב. הדבר תלוי במיומנותו של הרופא ובבחירה נכונה של חומר ההרדמה (יש יותר מאחד).גז צחוק והרמה כללית משמשים בד"כ על מנת לאפשר טיפול במטופלים חרדתיים כאשר אין שיתוף פעולה (הילד לא מסכים לטיפול- ואז הרדמה כללית) או כאשר המטופל מודיע שהוא חששן באופן היסטרי ואז טיפול באמצעות הגז מפחית משמעותית את רמת החרדה. 2. לא אמור להיות כאב בכלל, ואם הרופא עובד לאט והילדה מדווחת על רגישות, עוצרים, מוסיפים עוד הרדמה וממשיכים כעבור מספר דקות וגם הפעם- לאט ובעדינות. מבחינתי דרך אגב, גם אם היא בת 50 עדיין לא מגיע לה שיכאב לה בטיפול. 3. מספר הפגישות ומשך הטיפול או הטיפולים תלוי בסוג השן, מיקומה, כמות השורשים שלה ומצבה הקליני (מזוהמת, מודלקת, שבורה וכו'). טיפול שורש יכול להתבצע בישיבה אחת, ולפעמים נדרשות גם שתיים ואפילו שלוש. כל מקרה לגופו. כמובן שאחרי סיום טיפול השורש יש צורך בהמשך שיקום השן ע"י מבנה(סתימה רגילה לא תספיק פה) וגם כתר קבוע כפי הנראה, אבל זה יקרה בגיל 18 ואלו טיפולים קלים שאינם כרוכים בכאב ובד"כ לא מצריכים אפילו הרדמה. 4. שן לאחר טיפול שורש יכולה להיות במשך כמה ימים רגישה ללחץ, ולכן ההמלצה היא לא לאכול על הצד שטופל 24-48 שעות, וגם אח"כ לא דברים קשים כדי לא לשבור את השן, שתהיה עם סתימה זמנית אחרי טיפול השורש למשך מספר ימים, עד שהסתימה הזמנית תוחלף במבנה (שהוא הסתימה הקבועה והמחוזקת שבאה אחרי כל טיפול שורש). בכל מקרה- אם תחושת הלחץ בשן הופכת למטרידה ומציקה, אפשר לעבור את הכמה ימים האלו עם כדורים נגד כאבים כמו נרוסין, אדוויל וכד'. מקווה שעזרתי, ושיהיה בהצלחה, ויעבור קל, חלק וסימפטי

מנהל פורום טיפולי שורש