טיפול שורש בשן בינה....

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/06/2019 | 12:10 | מאת: טובטוב

שלום דוקטור היה לי כאב בלסת התחתונה ובאוזן הייתי אצל כללית סמייל בעזרה רשונה אמרו לי שיש צורך לעישות טיפול שורש בשן 38 התחלתי ליעשות שם את הטיפול הראשון ( שכאב לי איימים.... הזריקה משום מה לא השפיעה ...) רק לאחר שחזרתי הבעיתה הבנתי שמדובר היה בשן בינה ובדרך כלל שיני בינה עוקרים ועוד הבנתי ( תקני אותי אם ני טועה ...) כי טיפול שורש בשן בינה בדרך כלל לט מומלץ אני מרגישה עלבון שהסתימרו ממני את האופציה לעקירה . התחלתי להכנז לסרטים שאולי בכלל לא הייתי צריכה את הטיפול שורש האם תועלי להסתכל בצילום ולחוות את דעתך מה היה שם? האם היה צורך של טיפול שורש או שהכאב הוא בכלל ממקור אחר.... תודה רבה טובה

הי אין חוק שאומר - לא לבצע טיפולי שורש בשיני בינה זה נכון שפעמים רבות האנטומיה שלהן ועמדתן בפה הופכת אותן לבלתי שמישות ולכן נוטים לעקור אותן . למרות הנאמר לעיל , ישנם מצבים בהם מומלץ לבצע טיפול שורש גם כשמדובר בשן בינה : כאשר שן הבינה בקעה בעמדה טובה לפה והיא נמצאת בסגר טוב עם זו שמעליה,ניתן ואף רצוי לשמר אותה . כאשר קצות השורשים משיקים לעצב שעובר מתחת לשן , עקירתה עלולה לגרום לפגיעה בעצב . במקרה כזה הנטייה היא לשמר אותה ולטפל בה למרות שמבחינת תרומתה ללעיסה , היא זניחה . מקוה הההסבר מניח את דעתך הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

30/06/2019 | 13:51 | מאת: טובטוב

תודה על התשובה המהירה מה ניתן לעשות נודע לשזה שהזריקת אלחוש לא השפיעה ? האם יש פתרון? לא מצליחה לחשוב שאעלץ לעבור עוד טיפול כזה ואפילו הקצר שבקצרים זה היה פשוט סיואט ואני לא בנאדם מפונק ...

מנהל פורום טיפולי שורש