מרווח בין שיניים לאחר טיפולי שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

31/01/2019 | 08:27 | מאת: דני

שלום, עשו לי טיפול שורש בשן אחרונה למעלה ובשן תחתונה ממולה. יש ביניהן עכשיו מרווח והן לא יושבות טובות אחת על השניה בסגר. האם זה יכול לגרום לכאבים שיש לי משם?

דני שלום הסיבה קרוב לודאי שהדיניים קצרות, היא משום שהן הוצאו מסגר. הדבר נעשה כרוטינה אחרי טיפול שורש משתי סיבות: 1) בימים הראשונים, יש כאב בלעיסה על השן שטופלה. קיצור השן מוציא אותה מפעולת הלעיסה. 2) שן אחרי טיפול שורש היא מאוד שבירה ולכן עד שיש עליה מבנה וכתר, רצוי להוריד ממנה עומסים הכרוכים בלעיסה. הסגר יוחזר לך מהלך השיקום של השיניים הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש