שן סדוקה/שבורה -דלקת חניכיים?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/01/2019 | 18:14 | מאת: רן

האם שן סדוקה/שבורה יכולה לגרום לדלקת חניכיים מעליה? יש לי שתי שיניים עם טיפולי שורש וכתרים שמעליהן נוצרה דלקת חניכיים. בינתיים יש שם כתר זמני מחובר לשתי השיניים. הדלקת חניכיין לא עוברת. האם זה בגלל האקריל או בגלל השיניים? מומחה לטיפולי שורש אמר שבאחת לדעתו יש סדק כי יש נגע בין השורשים ובשניה צריך חידוש ואם יש סדק לעקור. רופא אחר הציע לשמר את השיניים. האם הדלקת חניכיים היא איתות לבעיות השיניים? האם כדאי להוריד את הכתרים המחוברים לשבוע ולראות אם הדלקת חניכיים תעבור ולשמר או מלכתחילה לטפל בשיניים ואם צריך לעקור? אם עוקרים אז הדלקת חניכיים תעבור? האם זה מסוכן להוריד את הכתרים לשבוע - שלא יהיה זיהום בשיניים? אם יש נגע בין השורשים חייבים לעקור?

הי רן שאלת שאלות חשובות, אבל אין במסגרת הפורום לענות על מקרה כלכך ספציפי. כל רעיון שהצעת יכול להיות נכון במקרה אחד, ושגוי במקרה אחר. כדי לענות לך אני צריכה לבדוק

מנהל פורום טיפולי שורש