טיפול שורש בשן עם אנטומיה חריגה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/10/2016 | 09:27 | מאת: יעל

לאחר טיפול שורש אמר לי הרופא שניקה 80% מהשורש ושלא ניתן לנקות את כולו... האם זה מקובל, הגיוני ונכון לסגור במצב כזה ? האם זה לא מקור לבעיות עתידיות ? איך יודעים בזמן קצר שטיפול שורש בעצם הצליח ?

יעל שלום לפעמים כשהתעלה מסויידת לא ניתן להגיע לקצה שלה. זה לא אידיאלי אך מצד שני אין הרבה מה לעשות . אם לא היתה דלקת סב חודית לפני הטיפול רב הסיכויים שלא יהיו לדבר השלכות עתידיות. אם היתה דלקת כזאת , מומלץ לבצע מבנה וכתר זמני לחצי שנה ,ולצלם את השן אחרי חצי שנה על מנת לראות אם הדלקת נעלמת . אם הדלקת לא נעלמת או שהשן כואבת יהיה צורך בטיפול נוסף/ עקירה ושתל. בטווח המיידי אין דרך לדעת אם הטיפול הצליח או לא הרבה בריאות ד"ר דבורקין

29/10/2016 | 23:05 | מאת: יעל

מנהל פורום טיפולי שורש